tirsdag, august 04, 2009

Hverdag igen

En dejlig ferie er ovre, og hverdagen er så småt ved igen at indfinde sig.

Vi havde en meget dejlig første ferieuge i Frankrig. Midt i alperne med udsigt til sø og bjerge. Rolig, stille og meget smukt. Aldrig har vi været et sted, hvor alting var så stille og behageligt. Alt foregik på fransk.Det både tekst og tale. Vi kunne bestille morgenmad, købe en sodavand og øl...nå ja de fik udsolgt først på ugen, og nåede ikke at få flere....og så kunne der købes is.
Det var alt. Den nærmeste by lå 1 km derfra. 1 lille købmand, en slagter, en lille bager og det var det. Jo der var da også 1 retaurant, hvor vi spiste en aften fordi alt var lukket, og vi ikke havde fået indkøbt noget mad. Søndag lukker alt nemlig til middag.
Emma fik en fransk veninde. Det er skønt som børn hurtigt finder hinanden og forstår ting på tværs af sprog og vaner.
Desværre var vejret ikke særligt godt, og vi trængtte til sol. Derfor tog vi 1 uge til Comosøen i Italien.
Her var der tilgængæld meget varmt. Vi boede på et lille familehotel ned til søen. Maden blev serveret, og vi fik badet en del. Underligt nok var der også her kun begrænset med butikker, og fest.
Selvfølgelig var der flere mennesker, men alligevel roligt om aftenen.
Samlet en dejlig rolig ferie, hvor vi alle fik slappet af og oplevet noget sammen.
Jeg fik da også tid til lidt strik. Mit sjal blev færdig, og en lille vest blev det også til.

Mit sjal er strikket i Kauni EA på p 4½ (jeg strikker løst og plejer at skulle ½ pind ned).
Det vejer ca. 140 g . Måler ca. 160 cm i bredden og 75 cm i højden.
Farveforløbet blev lidt underligt. Pludselig blev den lyserøde ekstra lang, og den grønne vendte tilbage selv om den ikke burde det ift. farveforløbet. Tja.... den rosa er ikke lige den farve jeg er mest begejstret for, men det pyntede lidt at sjalet også afsluttes med rosa/lilla.
På den anden side er det jo det der gør Kauni garnet så specielt. Der er ikke to arbejder der bliver ens. Det kan jeg godt lide, men er du til struktur, og orden og at tingene skal passe skal du nok ikke lige vælge det garn.

En svær dag venter i morgen. På vejen hjem fra ferie fik vi at vide ,at min bedstemor er død, og hun skal begraves i morgen. Jeg skal være med til at bære hende. Hun kunne være blevet 90 i år, men hun har haft det svært den senere tid, så på en måde var det godt at hun fik lov til at dø. En død hvor hun stille og roligt sov ind uden de store lidelser og smerter. Hun havde tabt sig meget, og langsomt blevet mere og mere forvirret.
Børnene skal også med, og specielt Emma har tænkt meget over det hele, så vi har talt en del om det at dø, hvordan man skal begraves og det at være ked af det når man mister.

1 Comments:

Blogger kludemutter said...

Dejligt sjal du har strikket.
Farverne er skønne.

Håber i kommer godt igennem dagen i dag.

Yt.

11:30 PM  

Send en kommentar

<< Home