mandag, november 27, 2006

Flæsesjal




Kid seta fra Gepard er et superlækkert garn at strikke i. Kidmohair er måske ikke lige det hurtigste garn at strikke med, men resultatet bliver altid let og lækkert. Denne model strikkes først som en firkant. Foldes på langs, hvorefter der samles masker op og der strikkes rundt, så flæsen opstår. Simpelt, men meget effektivt.
Egentlig meget sød, og den sidder overraskende godt.

mandag, november 20, 2006

Sjælevarmer



En hurtig ting at strikke denne skuldervarmer fra Sys Freden´s bog Syslerier. Sjælevarmeren er strikket i Fiori mohair/merinould.
Om jeg kommer til at bruge den...... den sidder ok uden stor bluse under, men tager jeg en langærmet på ser den ikke så pæn ud. Egentlig var den jo til nu, men jeg må vist gemme den til sommer, og så se om den bliver brugt. Den vil være sød over en lille kjole eller sommertop.

tirsdag, november 14, 2006

Emil´s tørklæde


Let hold i ryggen, forkølelse i familien... meget strikning er det ikke blevet til. Min søn Emil har nu længe ment ,at det er for dårligt at han ikke er på internettet Her er han så... 11 år med masser af gele i håret. Om halsen et "stort" strikkeprojekt. 16 masker på p 10. 2 ret og 2 vrang. Lige til at klare.

søndag, november 05, 2006

Færdig Jakke


Et halvfærdigt projekt er nu endelig blevet færdig. Jeg startede i sommers med denne jakke fra bogen "Digt i masker". Ærmerne blev strikket på en strand i Frankrig i bikini med min hovedrystende mand ved siden af....
Jeg havde egentlig bestemt, at der skulle stofkrave og ærmemanchetter på som i bogen, men kunne ikke lige finde det rigtige stof. Nu den er færdig er jeg egentlig godt tilfreds. Jakken er strikket på tværs fra forkant til forkant. Strikket i retstrik med et lille mønster i perlestrik. Let at strikke, og den har en utrolig god pasform. Det er længe siden jeg har været så tilfreds med noget. Jakken er strikket i shetlandsuld, og jeg har kun brugt 300-350 g.

lørdag, november 04, 2006

Bolero


Da jeg startede på denne bolero var det varmt og sommeren stod for døren. Jeg manglede bare lige at sy lidt kant på, og hækle blomsten... kender I det ?
Sommer er det ikke længere, men bruges kan den nok godt alligevel ,selv om den er lidt sommerlig at se på.
Boleroen er strikket i Svale fra Dalegarn. Det færdige resultat bliver tungt og blankt at se på. Lækkert at have på. Garnet er tvundet af flere kvaliteter b.la silke, og kan have tendens til at dele sig under strikningen, så der lige mangler en tråd. Lidt kedeligt, men det gik alligevel. Nu skal den bare lige vaskes.

Figurstrikket vest





Der er ikke blevet strikket så meget den sidste uge, men min vest er endelig blevet færdig. Det er en ny model fra Gepard.. Den strikkes i to forskellige garnkvaliteter. I starten synes jeg egentlig at farvekombinationen var lidt underlig, men kan nu se at den petrolgrønne passer til nisterne i det tweedagtige garn.
Nu jeg er blevet færdig med at montere, så skulle jeg mon fortsætte... har vist lige en anden trøje liggende der mangler at få syet ærmer og knapper i. Det er nu oftest sjovere at starte på noget nyt.