tirsdag, november 25, 2008

Færdig topstykke


Mit topstykke er færdigt. Denne gang er jeg yderst tilfreds.
Jeg har strikket den i str. small. Jeg har strikket den på p 3( jeg skal normalt ½ pind ned idet jeg strikker løst), og har brugt ca. 165 g supersoft.
Modellen sidder pænt til ved skuldrene, og sidder glat på ryggen. Den runder foran, og er lidt længere uden dog at virke kæmpe. Lige tilpas.
Ift. længde forstår jeg det ikke...jeg har fået fortalt at modellen skal gå ca. midt på numsen ca. 67 cm. Det er den sådan ca. nu...jeg har bare undladt de sidste 25 pinde. Jeg synes min strikkefasthed passer i længden...nå pyt jeg er tilfreds.
Toppens´s farve vises bedst på ginebilledet.

torsdag, november 20, 2008

Nyt topstykke



Jeg strikker stadig.Jeg er gået i gangmed et nyt topstykke. Det andet blev jo alt for stort, og gav sig meget efter vask.

Denne gang strikker jeg det i str. S, samt afprøver noget andet garn. Jeg strikker i Joan´s supersoft. Jeg strikker den i farve 113 azure. Denne gang tror jeg på, at den kommer til at passe. Jeg har smugprøvet. Garnet er uvasket. Det skulle jeg lige vænne mig til. I starten virkede det lidt "fedtet" mellem fingrene, men det tænker jeg ikke længere over, og det går fint. Joan siger det trækker sig lidt sammen, og samler sig efter vask, så den burdre ikke blive større efter vask.

Jeg smutter...nu skal der strikkes. Jeg er ved de lange omgange nederst.

fredag, november 07, 2008

Næsten færdig

Emma´s nederdel er næsten færdig. Jeg mangler kun at strikke en løbegang ved taljen til en bred elastik. Jeg er selv helt godt tilfreds med resultatet, og det er Emma heldigvis også.
Jeg har strikket den lidt efter mål, og prøvet mig frem, men er kraftig inspireret af denne her. Her har jeg også "stjålet" kanten forneden. Nederdelen strikkes oppefra og nedefter med udtagninger undervejs.
Emma´s nederdel er strikket i Lett Lopi rester.
Det er en skøn følelse at få noget ud af noget der bare har været gemt ind i skabet.
Jeg må i gang med kanten. Den strikker jeg i noget tyndere shetlandsuld ellers bliver ombukket meget tykt.

tirsdag, november 04, 2008

Sikke en bog


Jeg er fuldstændig vild med min nye bog. Det er Amber af Kim Hargreves.
Jeg har også hendes tidligere bøger. De minder en del om hinanden.
Denne Amber...jeg er helt solgt. Der er så mange modeller jeg har lyst til at lave.
Mange har et tvist af nostalgi blandet med feminine detaljer. Lige min smag.
Samtidig er bogen en nydelse for øjet. Spækket med flotte billeder, og med sans for detaljer i påklædningen og baggrund. En fantastisk bog efter min mening.

mandag, november 03, 2008

Vest Emma

Jeg er blevet færdig med Emma´s vest, som jeg købte i ferien.
Den er fra Istex
Tyk og vamset. Emma har selv valgt farverne, og de er nok ikke det bedste i ift. mønster øverst. De strikkede blomster ses næsten ikke. Jeg har foreslået at vi skiftede farven ud til f.eks sort, men Emma synes den skal være sådan, og den er lige som hun vil have den.
Jeg måtte dog pille op ift. mønster. Jeg strikkede den efter str. 10 år, og den passede også fint nedom, men øverst var den meget åben, så jeg trævlede noget af bærestykket op igen, og lavede flere indtagninger.
Nu er jeg gået i gang med en nederdel der skal passe til lavet af rester.