fredag, juni 22, 2007

Stadig strikkende


Der har været lidt stille på strikkefronten... lidt for stille. Tiden er gået med alt mulig andet, men nu er plisseén endelig fundet frem igen. Dejligt det nu er weekend, og så skal der strikkes. Modellen er skøn at strikke. På billedet får du en ide om hvordan den startes med et retstrikket felt midt på ryggen.Der samles masker op langs siderne, og ærmerne strikkes udefter. Jeg vælger ikke at strikke det ene stykke færdigt først, men istedet strikke begge, og bagefter måle om ærmelængden passer.

torsdag, juni 14, 2007

Tillykke Lisbeth



I dag har min gode veninde gennem mange år fødselsdag. Et stort tillykke til dig Lisbeth. Jeg håber du er blevet behørigt fejret. Lisbeth er en meget kreativ person og sætter også stor pris på hjemmelavede gaver. Derfor er det en stor fornøjelse at lave noget til hende, når jeg kan se at hun bruger det jeg har lavet.Denne gang har jeg strikket et kæmpe "puttesig i sjal" strikket i mimi
Jeg håber du bliver glad for det.

onsdag, juni 06, 2007

Påbegyndt Plisse


Jeg er begyndt på Plisse . Den bliver helt sikkert spændende at strikke. Jeg strikker den i shetlandsuld farve 51.Farven er noget mere petrolgrøn end på billedet. Modellen starter med en retstrikket stribe midt bag. Der samles masker op først langs den ene side, hvorefter sidestykke og ærme strikkes færdig udefter. Ligeledes med den anden side. Derefter samles op, og strikkes flæse/plisse hele vejen rundt forneden.Den er ikke udelukkende glatstrikket, men den strikkes med et lille ribmønster. Jeg glæder mig allerede.

søndag, juni 03, 2007

Færdig Snowdrop


Min Snowdrop er færdig. Den har været meget hurtig og skøn at strikke.Jeg har strikket den efter den mindste størrelse. Jeg strikker lidt løst, så jeg har strikket den på p 5½ istedet for p 6 til det glatstrikkede, og ellers p 4 til hulmønster, som beskrevet i opskriften. Den nederste rib har jeg strikket på p 3½. Det havde jeg ikke behøvet... den er pæn stram. Jeg har brugt 95 g shetlandsuld, og 40 g kidmohair. En skøn kombination.Farven er mere mørk blomme i virkeligheden. Jeg vil helt klart overveje at strikke den lange model næste gang.

fredag, juni 01, 2007

Færdig Green Gable


Her et billede af min færdige Green gable. Den er utrolig velsiddende, og passer fint synes jeg da selv. Den har fået den størrelse jeg lige kunne tænke mig. Jeg kommer ofte til at lave tingene for store. Jeg strikker lidt løst, og ...ja.
Jeg har brugt knap 6 ngl. Svale.Jeg har strikket efter størrelse M med et par ekstra udtagninger. Skulle jeg lave den om ville jeg strikke med en pind ½ nummer større, og ingen ekstra udtagninger. Smart at den strikkes oppefra og ned, så den kan prøves undervejs.

Snowdrop


Green gable er færdig, og vasket, men jeg mangler lige et billede. Det kommer senere.
Ellers er jeg gået i gang med Snowdrop. En skøn model at strikke. Jeg er helt vild med farven. Den er lige mig. Jeg strikker den i shetlandsuld, farve 23, og kidmohair, farve 2438. Modellen er skøn at strikke. Der startes oppefra og strikkes nedefter. De første 11 cm med hulmønster er nu ovre, og så skal der ellers strikkes glatstrikning de næste 30 cm. Jeg vil afsluttte den med en bred rib. Jeg har set den strikket i flere varianter efterhånden, hvor nogle også slutter af med hulmønsterkant forneden. Det ser også meget pænt ud, men lige nu har jeg besluttet mig for rib.